Януари 2018 г.: Кампания в малки и средни предприятия по програма „Университет за пациенти“

През януари 2018 г. Национална пациентска организация, с подкрепата на КНСБ, стартира проект за периферна съдова болест и хронична венозна недостатъчност сред служители на малки и средни предприятия. В рамките на инициативата се провеждат обучение на служителите по темата за съдовите заболявания, оценка на риска и безплатни прегледи. Със специално подготвени обучителни материали работниците биват информирани за периферната съдова болест и хроничната венозна недостатъчност.

Тъй като се отчита риск от развитие на съдови болести при служителите, работещи на поточна линия, НПО, в сътрудничество със специалист съдов хирург, разработи въпросник за оценка на риска. При тези, които се отчита висок риск, се провежда безплатен преглед с доплер ехография.

Кампанията се реализира на територията на малки и средни предприятия в четири града на страната – София, Велико Търново, Омуртаг и Димитровград, служителите в които са около 520 човека.

Всеки месец ще бъде посветен на отделно предприятие. През януари и февруари се проведоха акции в предприятия в София („Котлостроене“ АД и „Искра Силатроник“ АД), а до края на май ще бъдат посетени и останалите три града.
С обучителните материали можете да се запознаете от ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *