Хемангиоми при кърмачета

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

Начало  »  Факултети  »  Хемангиоми при кърмачета  »  ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

 

1. Не чакайте! Ако забележите появата на хемангиом или друг вид образувания по кожата, веднага се допитайте до педиатъра на детето и се насочете към консултация със специалист.

2. Не се опитвайте да лекувате сами детето си и да третирате хемангиома с лекарства и мазила, които не са ви препоръчани от специалист с опит в лечението на заболяването.

3. Не пропускайте контролните прегледи и споделете с лекуващия специалист всички притеснения, които имате.

4. Ако на детето Ви е поставена диагнозата хемангиом, спазвайте стриктно предписаното лечение. Не забравяйте, че отговорността за придържане към терапията е Ваша, тъй като детето не би могло да осъзнае сериозността на проблема.

5. Ако специалистът Ви е посочил, че по време на лечението могат да се проявят странични ефекти, следете стриктно за тях и давайте обратна връзка на специалиста – Вие прекарвате най-много време с детето. 

6. Уверете се, че всеки, ангажиран с грижата за Вашето дете, е бил запознат от Вас със спецификите на заболяването и процеса на неговото лечение.

7. Правете редовно снимки, за да оцените по-добре еволюцията/инволюцията на хемангиома.

Запомнете! Детските хемангиоми не са заразни! Вашето бебе може да продължи да общува с други деца и, разбира се, да бъде прегръщано от всички членове на вашето семейство.