Рак на млечната жлеза

Проследяване

Начало  »  Факултети  »  Рак на млечната жлеза  »  Проследяване

 

Когато пациенткът бъде изписан след евентуален болничен престой, трябва (в продължение на известно време) да ходи на периодични прегледи при лекуващия го онколог и гинеколог (свързани както с лечението, така и с превенцията на последващо влошаване), както и да премине някои бюрократични процедури, свързани с медицинска документация. Много често това се превръща в начин на живот за тези пациенти за много дълго време. Без съмнение, ако пациентът с рак на гърдата има нужда от помощта на някого, не трябва да се колебае да я поиска от доверено лице.

Въпреки че това е изключително труден и емоционално натоварен период за всяка жена, изключително важно е тя повече от всякога да се мобилизира и да се грижи отговорно за себе си и собственото си здраве, с цел предпазване от усложнения и прогресиране на заболяването.

От съществено значение е да се знае, че само и единствено добре предадената и асимилирана информация представлява най-доброто оръжие, с което всеки пациент може да се бори със заболяването.