Стартира университета Остър коронарен синдром

Стартират обученията на екипите в клиниките по кардиология в рамките на факултета Остър коронарен синдром към „Университет за пациенти”.

От 19 ноември започват обученията на пациенти с остър коронарен синдром.

На 30 октомври 2012 г. (вторник) в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”в София се проведе първото от серията обучения на екипите медицински специалисти, които ще бъдат обучители във факултет Остър коронарен синдром по програмата „Университет за пациенти”.

Над 40 специалисти (кардиолози и медицински сестри) ще провеждат обученията на пациентите в рамките на факултета Остър коронарен синдром, които ще започнат от 19 ноември 2012 г., едновременно в клиниките по кардиология към следните здравни заведения от София, Пловдив и Варна: УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”(София), СБАЛССЗ „Света Екатерина”(София), МБАЛ „Токуда Болница София”, УМБАЛ „Света Анна”, УМБАЛ „Света Марина”(Варна) и МБАЛ Пловдив.

В програмата ще бъдат обучавани хоспитализираните пациенти с остър коронарен синдром, на които е необходимо да се обърне по-специално внимание. Обучението ще се провежда от предварително подготвени за целта екипи – лекар и медицинска сестра, непосредствено преди дехоспитализацията. В рамките на обучението си всеки пациент ще получи и информационен пациентски комплект, който ще му помогне да разбере повече за заболяването си, кои са рисковите фактори и как да ги контролира.

Програмата, насочена към пациентите с остър коронарен синдром, ще продължи 6 месеца и се основава на концепцията за осигуряване на информираност на пациентите с подобно заболяване, в комбинация с продължително проследяване на здравословното им състояние.

Факултетът Остър коронарен синдром се реализират с подкрепата на:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *