#ДезинфекцирайПравилно – Как да дезинфекцираме правилно автомобила?

Важно е да държим чисто и дезинфекцирано превозното ни средство, защото автомобилът 🚗 е едно от местата, където много от нас прекарват голяма част от времето си всеки ден.

Следващите полезни съвети ще Ви помогнат да подходите максимално ефективно към дезинфекцията на Вашето превозно средство и Вашето здраве. 👇

☑️ Преди да започнете дезинфекцията на Вашия автомобил, се погрижите за собствената си хигиена. Пътуващите с Вас трябва да направят същото. Затова в колата си винаги трябва да имате наличен дезинфекциращ продукт.

☑️ За да е един дезинфектант ефективен, трябва да съдържа поне 70% спирт. Продуктите на спиртна основа имат силно антибактериално и антивирусно действие. Но избягвайте нанасянето на големи количества и силното им втриване, за да не повредите повърхностите и интериора на автомобила. Вредно действие за повърхността на автомобила имат и силно абразивните препарати и обезмаслители.

☑️ Наблегнете на почистването на повърхностите, до които Вие и пътниците в автомобила имате пряк и чест контакт. Това са места като дръжките на вратата, ключът на автомобила, воланът, скоростният лост, както и самият интериор на колата. Други често забравяни места, които са в пряк контакт с Вас и се нуждаят от почистване, са копчетата от вътрешната част на вратата, предпазните колани, сигнално табло и всички останали бутони и превключватели.

Ако автомобилът е оборудван с тъчскрийн дисплей, то това също е задължителна зона за почистване. Тук обаче бъдете по-внимателни, защото продуктите с прекалено високо съдържание на спирт могат да повредят защитния слой на екрана.

☑️ Важно е да знаете, че дезинфектантите се различават по свойства от почистващите препарати. Затова трябва внимателно да подбирате продуктите и четете винаги етикета.

☑️ Във вентилационната система на автомобила също се натрупва мръсотия, която се превръща в благоприятна среда за образуването на микроорганизми. С помощта на въздушния поток те пък се пренасят в купето на автомобила и създават предпоставка за разпространение на опасни инфекции. Затова е важно да не се пропуска почистването и на тази зона.
Бъдете отговорни към Вашето здраве и това на Вашите близки. 🥰

Източник: www.vlastta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *