#ДезинфекцирайПравилно – Как да дезинфекцираме мобилния телефон?

Мобилният телефон е безспорно един от най-използваните предмети в днешно време.📱 Непрестанно е в ръцете ни и се докосва до всякакви повърхности, а досегът с него е предпоставка за пренасяне на зараза, ако не е добре почистен. 🤔

Днес ще Ви представим няколко лесни стъпки, с помощта на които да дезинфекцирате правилно своя телефон.🧑‍🔬

✅ Първо, измийте добре ръцете си със сапун и/или ги дезинфекцирайте.

✅ Преди да почистите телефона си, уверете се, че е изключен от контакта и всичките му отвори или портове са затворени, за да се предпазят от навлизане на влага.

✅ Дезинфектантите, съдържащи поне 70% спирт, са добър начин да почиствате телефона си всеки ден. Почистването може да става както с дезинфекцираща кърпичка, така и с течен дезинфектант.🧴 Ако използвате течен дезинфектант, напоете памучен тампон, изстискайте го добре и се уверете, че не капе директно върху мобилното устройство, след което внимателно почистете цялата повърхност. Не забравяйте да почистите и калъфчето, ако има такова.

📲Телефонът трябва да се почиства след всяко посещение на публично място. Лесен начин за изграждане на навик за почистването на телефона е да го дезинфекцирате по три пъти на ден – след пристигане на работното място, по обед и след връщане у дома. По този начин ще ограничите максимално шансовете за пренасяне на вируси и бактерии 🦠 чрез мобилното Ви устройство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *